Crown HyperBAR žele 45 neutro s kofeinom 60g

3,39 

Energijska žele ploščica s 45 g ogljikovih hidratov v razmerju 1:0,8 glukoza:fruktoza in dodatnim natrijem (165 mg), nevtralnega okusa.

Z gumijasto teksturo je zelo enostavna za uživanje; je brez arom, sladil in barvil. Primerna za treninge in tekmovanja z visoko porabo ogljikovih hidratov. Dodan kofein.

 

Na zalogi

Količina
Varen nakup:
Plačilo po povzetju
Mastercard
Visa
Št. enot / karton: 10 Šifra: 13881 Kategoriji: ,

Opis

Energijska žele ploščica s 45 g ogljikovih hidratov v razmerju 1:0,8 glukoza:fruktoza in dodatnim natrijem (165 mg), nevtralnega okusa. Tej različici je dodanih 80 mg kofeina.

Z gumijasto teksturo je zelo enostavna za uživanje; je brez arom, sladil in barvil. Primerna za treninge in tekmovanja z visoko porabo ogljikovih hidratov.

Način uporabe: odvisno od individualnih potreb glede vnosa ogljikovih hidratov lahko gel zaužijete vsakih 20, 30 ali 45 minut.

Profesionalni nasveti:

*Če želite zlahka preseči 60 g/uro ogljikovih hidratov, lahko poljubno kombinirate katerega koli izmed izdelkov v liniji Hyper: HyperDrink 90, HyperGel 45, HyperBar 45 ali HyperGel 30.

*Za optimalno hidracijo je potrebno med telesno aktivnostjo popiti vsaj med 400 in 600 ml, bodisi v obliki vode ali športne pijače, kot je Isodrink & Energy, ki prav tako zagotavlja mineralne soli in dodatne ogljikove hidrate.

*Če je okolje zelo vroče in/ali vlažno: za vzdrževanje primerne hidracije je poleg vnosa tekočine, omenjenega v prejšnji točki, potrebna dodatna zaloga soli, zato je priporočljivo zaužiti cca. 1 kapsulo PRO Salt Caps. vsakih 60 minut (1 uro) telesne dejavnosti.

Sestavine:

saharoza, voda, glukozni sirup, fruktozni sirup, želirno sredstvo: pektin (pektin, korektorji kislosti: natrijev kalijev tartrat, polifosfat; maltodekstrin), morska sol (natrijev klorid), korektor kislosti: citronska kislina; olje za oblaganje (kokosovo olje, sredstvo za oblaganje: karnauba vosek), (0,13%) kofein.
Lahko vsebuje sledi glutena, jajc, rib, soje in mleka (vključno z laktozo).

Bolj podrobno:

HyperBar 45 vsebuje idealno mešanico, glede na znanost, ogljikovih hidratov, glukoze in fruktoze, v razmerju 1,25:1 (splošno znano kot 1:0,8), v tem primeru to dosežemo z uporabo 3 sestavin, saharoze (kot vir glukoze) in fruktozo ter neposredno glukozne sirupe na eni strani in fruktozne sirupe na drugi strani. Dokazano je, da je pri dolgotrajni vadbi uporaba ogljikovih hidratov, ki jih v črevesju absorbirajo različni prenašalci (znani kot SLGT-1 in GLUT), edini način za povečanje stopnje asimilacije in oksidacije eksogenih ogljikovih hidratov nad 60 g/uro. (Currell, K. et al., MSSE. 2008; Earnest, C.P. et al., JSCR. 2004). V ta namen raziskave kažejo, da je idealno združiti vire, ki zagotavljajo glukozo, in druge, ki zagotavljajo fruktozo.

Zakaj bi jih kombinirali v razmerju 1,25:1 (1:0,8) in ne v klasičnem 2:1 ali drugem razmerju?
Kajti najnovejše raziskave so pokazale, da s tem razmerjem dosežemo maksimalno oksidacijo eksogenih ogljikovih hidratov, to pomeni, da naše telo iz zaužitih ogljikovih hidratov pridobi maksimalno energijsko učinkovitost (74% učinkovitost) (Rowlands, D.S. et al., SM. 2.015).

Kot povzetek in kot zaključek o uporabljenih ogljikovih hidratih, v kontekstu izdelkov z visoko koncentracijo ogljikovih hidratov, ki jih je treba jemati med vadbo, je najpomembnejše, da je energetska učinkovitost zaužitih eksogenih ogljikovih hidratov največja in zmanjša težave s prebavili. Kolikor je le mogoče in po dosedanjem mnenju znanosti se to doseže le s kombinacijo teh virov ogljikovih hidratov, ki zagotavljajo glukozo in fruktozo, in v razmerju 1,25:1 (bolj splošno znano kot 1:0,8) (Rowlands, D.S. et al, SM. 2.022).

Samo v kofeinski različici: dodani kofein, najučinkovitejša sestavina za neposredno izboljšanje zmogljivosti, tako vzdržljivosti kot moči (Grgic, J. et al., BJSM. 2.019). Poleg tega, da aktivira centralni živčni sistem (CNS), odloži utrujenost in optimizira uporabo celičnih goriv (glikogen in maščobe). Najpomembnejše pa je, da izboljša mišično kontrakcijo (Lopes, J.M. et al., JAP. 1983), od tod tudi njegova učinkovitost, zlasti ko se začne utrujenost.

Za dokončanje formule je dodan natrij (Na), natrijev klorid v obliki morske soli, kot prispevek minerala natrij (Na). Natrij je najpomembnejši elektrolit med športno vadbo, saj ga največ izgubimo s potenjem in je nujen za vzdrževanje hidracije med telesno aktivnostjo (NDA Panel. EFSA Journal. 2011).

Zakaj bi morali med športno vadbo zaužiti velike količine ogljikovih hidratov?
Kajti najnovejša raziskava je pokazala, da visok vnos ogljikovih hidratov med športno vadbo, zlasti dolgotrajno (> 2,5 h), izboljša živčno-mišično funkcijo (Urdampilleta, A et al. Nutrients. 2020) in tudi izboljša okrevanje po treningu tako v smislu mišične poškodbe in energije, ker skrajša čase resinteze glikogena (Viribay, A. et al. Nutrients. 2020).

Tekstura gumijastega medvedka!
Za tiste, ki želijo menjavati teksture med geli in napitki, ponujamo možnost trdnega formata ploščice, vendar v obliki gumija. Razlika z drugimi vrstami ploščic (ovsena kaša, datlji itd.) je v tem, da lahko to, če je ne želite žvečiti, pustite majhen košček na eni strani ust in počakate, da se postopoma stopi, kar to se ne zgodi z drugimi ploščicami, ki jih morate žvečiti, da jih pogoltnete.

Nevtralen okus! Brez arom, brez sladil, brez barvil, brez konzervansov.
Da bi zmanjšali težave s prebavili, ki se lahko pojavijo, smo razvili izdelek visoke čistosti, tako da je brez okusa, le na organoleptični ravni ima rahel sladkast pridih, ki ga zagotavljajo same sestavine, saharoza, glukoza in fruktoza, nič več. Ne vsebuje arom, sladil, barvil ali konzervansov.

Neto količina

60 g

Proizvajalec

Proizvedeno v Španiji za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.

Uvoznik in distributer

BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si

Hranilne vrednosti

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST100 g PROIZVODANa porcijo (60g)
Energijska vrednost1356 kJ / 320 kcal
814 kJ / 192 kcal
Maščobe
- od tega nasičene
0,2 g
0,2 g
0,1 g
0,1 g
Ogljikovi hidrati
- od tega sladkorji
77,5 g
70,1 g
45,6 g
42,1 g
Beljakovine0,1 g0,1 g
Sol0,69 g0,41 g
Od tega natrij275 mg165 mg
Kofein (samo kofeinska različica)133 mg80 mg

Morda vam bo prav tako všeč…