Crown kapsule PRO SALT (60 kos)

19,95 

Veganske kapsule PRO SALT blagovne znamke Crown Sport Nutrition so prehransko dopolnilo, ki temelji na osnovi biološko dostopnih mineralnih soli. Za popolno nadomeščanje elektrolitov (natrij, kalij, kalcij, magnezij), izgubljenih ob znojenju med vadbo.

Brez laktozeBrez glutenaBrez sladkorjaDoping FreePodprto z znanostjoVegan

Na zalogi

Količina
Varen nakup:
Plačilo po povzetju
Mastercard
Visa

Opis

CROWN NUTRITION KAPSULE PRO SALT – veganske kapsule z minerali. Prehransko dopolnilo.

Veganske kapsule PRO SALT Crown Sport Nutrition temeljijo na osnovi biološko dostopnih mineralnih soli. Zagotavljajo vse elektrolite, ki so prisotni v znoju (natrij, kalij, magnezij in kalcij), zato njihov vnos nadomešča le-te in tako zmanjšuje dehidracijo med vadbo.

Namen / učinek

Zaužitje izdelka PRED ali MED fizično vadbo:

 • optimizira hidracijo,
 • zaradi svoje oblike daje visoko zmožnost absorbcije organskih soli (citrati in glukonat).

Lastnosti

O izdelku:

 • Velik vir natrija: 310 mg / kapsula.
  – Natrij je eden najpogostejših mineralov v človeškem telesu, saj predstavlja 0,15% telesne teže. Je najpomembnejši mineral med športno vadbo, saj ga s potenjem izgubljamo največ. Vrednost tako imenovanega “sladkega znoja” in “slanega znoja”, ki temeljita na koncentraciji natrija, izgubljenega z znojem, se zelo spreminja. Prav tako se vrednosti od posameznika do posameznika razlikujejo. Tako je po zadnjih raziskavah referenčno povprečje izgube natrija približno 987 mg/l znoja. Glede na to vrednost, pri intenzivnem in dolgotrajnem fizičnem naporu, le z izotonično pijačo ne moremo nadomestiti vsega izgubljenega natrija, zato ga moramo zaužiti dodatno, v tem primeru v obliki kapsul.
  – S priporočenim vnosom pribl. 500 ml/h IsoDrink & Energy (295 mg) + 1 ali 2 kapsuli PRO Salt Caps (310 mg/kapsula) vadeči zadovolji potrebo po natriju, izgubljenim med vadbo/tekmovanjem. Poleg tega je vnos natrija bistvenega pomena, v izogib hiponatremiji, kar pomeni zmanjšanje koncentracije tega minerala v krvni plazmi.
 • Dodaten vir kalija, kalcija, magnezija in klorida.
  Povprečno izgubo kalija 1 (234 mg/l znoja) se odlično nadomesti z enako vrednostjo vnosa, kombiniranega z izdelkom IsoDrink & Energy (193 mg) in izdelkom PRO Salt Caps (54 mg). Visoke vsebnosti organskih virov kalija, kalcija in magnezija so na voljo v obliki organskih soli (citratov in glukonata), katerih biološka uporabnost je večja od uporabe anorganskih soli, kot so oksidi, karbonati itd., ki so kot kaže, pogosto uporabljeni za večji prispevek mineralov in nižje stroške.
 • Primerno za vegane.
 • Brez alergenov.

Sestavine

Natrijev klorid, kalijev citrat, magnezijev glukonat, kalcijev citrat, mikrokristalna celuloza, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora; silicijev dioksid. Ovoj: celuloza.

Neto količina

76,2 g

Vsebina

60 kapsul

Proizvajalec

Proizvedeno v EU za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.

Uvoznik in distributer

BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo: pogoltnite 1 kapsulo med fizično aktivnostjo. 1 kapsulo lahko vzamete tudi 30 minut pred vadbo.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočata se uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Uporabno najmanj do konca in št. lota: odtisnjeno ob črtni kodi.

Hranilne vrednosti

POVPREČNA HRANILNA VREDNOSTV 1 KAPSULI (1,27 g)
Natrijev klorid
- od tega natrij
789 mg
310 mg
Kalij54,3 mg
Kalcij8,14 mg
Magnezij5,89 mg
Sol0,79 mg

Podobni izdelki