Crown 3:1 PRO regenerativni napitek VANILJA 590g

36,95 

Vrhunski regenerativni napitek za športnike Crown Sport Nutrition z okusom vanilije vsebuje dva tipa ogljikovih hidratov, dva tipa beljakovin in glutamin. Izdelek zagotavlja vsa potrebna hranila za optimalno regeneracijo po športni vadbi, ki zahteva visoko vzdržljivost. Njegovo učinkovitost pri zmanjševanju izgube zmogljivosti (vertikalni skok in moč zgornjega dela telesa) in utrujenosti ter pospeševanje okrevanja živčno-mišičnega sistema po fizičnih naporih znanstveno dokazuje Univerza v Greenwichu. Za popolno regeneracijo!

Nizka vsebnost laktoze - 0,1%Brez glutenaDoping FreePodprto z znanostjoInformed Sport

Na zalogi

Količina
Varen nakup:
Plačilo po povzetju
Mastercard
Visa

Opis

Crown nutrition regenerativni napitek z okusom VANILIJE – prehransko dopolnilo v prahu z mešanico dveh tipov ogljikovih hidratov, dveh tipov beljakovin (hidroliziran koncentrat govedine in hidroliziran izolat sirotke) in glutamina. Vsebuje sladkorje in sladila. Izdelek je testiran v okviru programa INFORMED SPORT in je garancija, da izdelek ne vsebuje prepovedanih snovi (WADA).

Regenerativni napitek je vrhunski regeneracijski izdelek za športnike, katerih vadba vključuje moč in visoko vzdržljivost.

Namen / učinek

Zaužitje izdelka PO fizični vadbi:

 • zagotavlja maksimalno regeneracijo,
 • povečuje železo in feritin,
 • povečuje mišično maso in moč,
 • izboljšuje imunski sistem,
 • pomaga obnoviti delovanje mišic, izboljša „vertikalni skok“ in zmanjša bolečine v mišicah.

Lastnosti

O izdelku:

 • Razmerje ogljikovih hidratov in beljakovin = 3:1.

Znanstveno je dokazano, da zmes ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom in beljakovinsko mešanico iz različnih virov (All Beef in Optipep® 90) povečuje učinkovitost (Cribb, et al. MSSE, 2007: Cooper in sod., JEPonline 2013). Koristi imunskemu sistemu, saj na eni strani aminokisline sirotkinih beljakovin uravnavajo delovanje limfocitov (Bumrungpert, A. et al., JMF. 2018), na drugi strani pa goveje beljakovine kažejo večji prilagoditveni sistem, če so zaužite skupaj z ogljikovimi hidrati, zaradi zmanjšanja HNP1-3, kar se kaže v zmanjšanju tveganja na okužbe (Naclerio, F. et al., JAP. 2016).

 • Razmerje hidroliziranega koncentrata govejih beljakovin All Beef® in hidroliziranega izolata sirotkinih beljakovin Optipep® 90 = 1:1.

Izdelek vsebuje unikatno kombinacijo dveh virov hidroliziranih (predhodno prebavljenih) hitro absorbirajočih se beljakovin. Oba vira beljakovin imata znanstveno dokazano učinkovitost, njuna mešanica pa z doseganjem njunih posameznih najvišjih koristi, to še potencira: povečanje moči in mišične mase, boljša regeneracija, izboljšanje imunskega sistema in povečanje železa in feritina (Cermak in sod. 2012. Naclerio & Larumbe 2015).

 • Razmerje ogljikovih hidratov, dekstroze in maltodekstrina = 1:1

Izdelek združuje dva vira ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom v enakem razmerju, kar je idealno za optimizacijo energijskih obnovitvenih procesov (nadomestitev glikogena) po telesni aktivnosti (Mata, F. et al., Euro-American Journal of Sports Sciences. 2.018).

 • Dodatek glutamina: 4 g – aminokislina, ki med drugimi funkcijami izboljšuje delovanje imunskega sistema, saj služi kot gorivo (Calder, PC et al., AA. 1999), predvsem makrofagom in limfocitom.
 • 21 vitaminov in elektrolitov
 • Zelo hitra absorpcija – hidrolizati

Matrika sestavin je zasnovana za optimalno absorpcijo in za hiter in učinkovit prehod vseh njegovih hranilnih snovi v mišične celice. Krvni obtok v 15 minutah dosežejo vsa hranila izdelka: vrhunski ogljikovi hidrati, vrhunske beljakovine, vitamina B in D ter zelo pomembni elektroliti, kot so magnezij, heme železo in cink, bistvenega pomena pa so tudi maščobe in dodatek glutamina za okrevanje.

 • Za optimalno učinkovitost je priporočljivo dodati napitku še 3 ali 4 g kreatinmonohidrata Crown Sport Nutrition (Cribb, et al. MSSE, 2007: Cooper in sod., JEPonline 2013).
 • Izdelek je testiran in certificiran v okviru programa INFORMED SPORT in je garancija, da ne vsebuje prepovedanih snovi (WADA).
 • Lahka prebavljivost in dober okus.
 • Izdelek vsebuje mleko in sojo (laktoza 0,1%).

Sestavine

dekstroza 34%, maltodekstrin 34%, MLEČNE beljakovine Optipep® Sports 90 15% (izolat hidroliziranih SIRPTKINIH beljakovin, SOJIN lecitin), goveje beljakovine All Beef 14% (koncentrat hidrolizirane govedine), l-glutamin 1,7% (Kyowa® Quality), aroma, sladilo: sukraloza in kalijev acesulfam.

Neto količina

590 g

Vsebina

10 porcij (1 porcija = 59 g)

Proizvajalec

Proizvedeno v Španiji za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.

Uvoznik in distributer

BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si

Navodila za uporabo

Priporočeni dnevni vnos: 1 porcija (1+ ½ merice = 59 g)

Navodila: Zmešajte 1 merica + ½ merice (1 porcija = 59 g) raztopite v 300 ml vode ali sladke pijače. Dobro premešajte in popijte po fizični aktivnosti.

Priporočeno dodatno zaužitje za izboljšanje regeneracijskih procesov: 5 g monohidrata v prahu (kreatin monohidrat)
Priporočeno dodatno zaužitje za okrepitev mišične regeneracije: BCAA 2:1:1

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočata se uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Hraniti v hladnem in suhem prostoru. Enkrat odprto, hraniti dobro zaprto s pokrovom.

Uporabno najmanj do in lot št.: odtisnjeno spredaj.

Hranilne vrednosti

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST100 g PROIZVODANA PORCIJO (59 g)
Energijska vrednost1601 kJ / 377 kcal
945 kJ / 222 kcal (11,09 % PDV)
Maščobe
- od teh nasičene
1,4 g
0,70 g
0,8 g
0,4 g
Ogljikovi hidrati
- od tega sladkorji
64 g
33 g
38 g
20 g
Beljakovine27 g
16 g
Sol0,24 g
0,14 g
Vitamini
- vitamin B12
- niacin

0,49 µg
17 mg

0,29 mg (12 % PDV)
9,80 mg (61 % PDV)
Minerali
- fosfor
- železo
- cink

153 mg
2,5 mg
2,9 mg

90,2 mg (13 % PDV)
1,5 mg (11 % PDV)
1,7 mg (17 % PDV)
* Priporočeni dnevni vnosi odrasle osebe (8400 kJ / 2000 kcal). Količina soli je izključno posledica prisotnosti natrija v hrani.