VitalGo

Naši ambasadorji

ADRIA MOBIL CYCLING TEAM

Kolesarski klub Adria Mobil, ki je lani obeležil 50 – letni jubilej klubskega delovanja, vstopa v novo sezono 2023 močno spremenjen in pomlajen. V članski vrsti so kar štirje novi člani, dva prihajata iz naše mladinske selekcije in sta predstavnika nove, prihajajoče generacije kolesarjev, kar zaokroža napore in delo kluba na področju razvoja mladih talentov.

»Ponosni smo, da imamo v svojih vrstah Kristijana Korena, državnega prvaka v najelitnejši disciplini – cestni dirki, ki bo imel čast, da bo na dirkah oblečen v dres državnega prvaka, posebej označeno in razpoznavno bo tudi njegovo kolo.«

Rdeče-modre Adriine barve bodo pod taktirko kapetana in najbolj izkušenega kolesarja Kristijana Korena v letošnji sezoni zastopali: Gal Glivar, Kristjan Hočevar, Aljaž Jarc, Boštjan Murn, Tilen Finkšt, Aljaž Turk, Martin Jurik, Dimitar Jovanoski in Đorđe Đurić. Zadnji trije prihajajo iz Slovaške, Severne Makedonije in Srbije, tako da bo letos ekipa mednarodno obarvana, starostna razlika med najmlajšim in najstarejšim pa je kar 18 let.

LJUBLJANA GUSTO SANTIC CYCLING TEAM

Ljubljana Gusto Santic je osvežen obraz kontinentalne kolesarke ekipe, iz katere je prišlo nekaj vrhunskih kolesarjev na svetovni ravni.

Hrbtenica kontinentalne kolesarske ekipe Ljubljana Gusto Santic je Kolesarsko društvo Rog, ki ima bogato zgodovino vrhunskega kolesarstva in več kot 70-letno tradicijo.

Slovenija leži na križišču mednarodnih poti v srcu Evrope, celine, kjer je kolesarstvo doma. Tudi v Sloveniji je kolesarska tradicija zelo močna. Kolesarsko društvo Rog je v teh sedmih desetletjih razvilo vrhunsko strokovno ekipo, ki nenehno sledi tehnološkemu razvoju in najnovejšim dosežkom na področju strokovnega dela s kolesarji. Rog ima tako eno najboljših kolesarskih šol na svetu.

Kontinentalno ekipo 2023 sestavljajo: Gašper Ahačič, Natan Gregorčič, Jernej Hribar, Fabijan Kralj, Matic Maček, Bine Miškulin, Luka Muha, Viktor Potočki, Andraž Skok, Anže Skok, Dan Andrej Tomšič, Dylan Hopkins, Adam Jordan.

KRISTIJAN KOREN

Slovenski profesionalni kolesar, trenutno tekmuje za slovenski klub z dolgoletno tradicijo Adria Mobil Cycling

Kristijanova kolesarska pot je že dobro utrjena, izkušnje si je nabiral tako v domačih kot tujih klubih. Ena izmed njegovih zadnjih zmag v kolesarski karieri zagotovo šteje naslov državnega prvaka v kolesarstvu na cestni dirki.

»V svoji profesionalni karieri sem imel opravka z različnimi energijskimi ploščicami in ostalo športno prehrano.

Za boljšo regeneracijo in vnos energije med samo vadbo ali dirko je ta prehrana neizogibna. V klubih, za katere sem v svoji profesionalni karieri kolesaril, smo dobivali sponzorsko športno prehrano, ki smo jo morali uporabljati. Bilo je striktno določeno, da uživamo le prehrano sponzorja, ne glede na njeno kakovost. Tekom sezone smo se prenasitili izdelkov in tako smo si jih večkrat sami kupili ali si jih izmenjali s kolesarji ostalih ekip. Če niso bili ekipni, smo jih prelepili, da ni bilo vidno od katere blagovne znamke so. Res je malo čudno slišati, samo če ti ni ustrezalo, si se moral znajti sam.

Ko sem spoznal osebo, ki mi je svetovala naj pokusim izdelke Crown sem si mislil: saj je vse isto! Na prvem treningu odprem energijsko ploščico s čokolado – kot da držim v roki zlato, ugriznem in pride tisti pravi občutek – sočna, okusna, lepo se pregrizne, kompaktna a ne pretrda. To je to! V ustih se hitro raztopi in po zaužitju ni potrebno spiti pol bidona, da poplakneš ploščico. V res kratkem času sem napolnil telo z energijo za naslednji napor.

POSTANI NAŠ AMBASADOR

TIM ŽNIDARŠIČ SVENŠEK

Paraplavalec in debitant paralimpijskih iger v Tokiu 2021

Je član slovenske paraplavalne reprezentance. Splaval je pri petih letih, v tekmovalno plavanje pa skočil leta 2017, pri 13 letih, ko so ga po predstavitvi športa invalidov iz Paralimpijskega komiteja povabili na trening plavanja.

»Dosegel sem 3. mesto na 100 m hrbtno na Evropskih igrah mladih (2022), 50 m delfin hrbtno na Evropskih igrah mladih (2019) in osvojil serijo državnih zlatih medalj v disciplinah 100 m prsno, 50 m prsno, 50 m delfin in 100 m hrbtno.

Treniram vsak dan s ciljem v glavi, da moram premagati vse prepreke ter postati še boljši in boljši. Na teden opravim devet treningov, od tega jih je sedem v vodi in dva v fitnesu.

Cilj v 2023 je uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Velika Britanija avgusta 2023.

Zavedam se, da brez podpore kakovostne prehrane in športnih dodatkov treningi in tekmovanja niso tako dobro izpeljana kot bi lahko bila. Prisegam na Crown BCAA z okusom limone, ki pripomore k hitrejši regeneraciji, povrnitvi energije in pomaga pri zmanjšanju utrujenosti. Po treningu si privoščim Crown beljakovine z okusom čokolade. Med obroki in za hitro potešitev lakote pa obvezno nikamor brez beljakovinskih ploščic Go On.«

ROBERT KRANJEC

Nekdanji profesionalni smučarski skakalec, danes strokovni sodelavec na Smučarski zvezi Slovenije

Robi je nekoč veljal za dobrega skakalca in predvsem odličnega letalca, tako da ni presenetljivo da je največje uspehe požel ravno v poletih in da se ga je zato prijel vzdevek Leteči Kranjec. Med mnogimi zmagami, rekordi, zlatimi pokali in medaljami, ima zagotovo največji lesk bronasta medalja iz olimpijskih iger v Salt Lake Cityju iz leta 2002.

»Kot skakalec prehranskih dopolnil nikoli nisem uporabljal. Ker sem moral obdržati nizek nivo teže, sem občasno na tekmovanjih uporabil le kakšen gel.

Po končani karieri sem se ljubiteljsko začel ukvarjati s kolesarstvom. Ker gre za naporen in vzdržljivostni šport, sem kmalu ugotovil, da brez prave prehrane težko kakovostno treniraš. Uporabljam različne Crown izdelke, predvsem mi je všeč okus energijskih ploščic in gelov ter seveda sama kakovost izdelkov, ki mi pomagajo, da svojo formo lahko konstantno stopnjujem. Pri regeneraciji mi zelo koristi Crown beta alanin, ki tudi poveča zmogljivost med vadbo. Enostavno sem pri kolesarjenju ugotovil, da brez kakovostne hrane ni napredka!«

NEJC DEŽMAN

Nekdanji profesionalni smučarski skakalec, danes trener smučarskih skakalcev v kranjskem klubu Triglav

Nejc je kot prvi Slovenec osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka, zmagal na ekipni tekmi v Willingenu in dosegel 7. mesto posamično. Danes najraje cestno kolesari in za osebni izziv odvozi kakšno kolesarsko rekreativno dirko.

»Športam kolikor mi čas dopušča, trudim se da sem aktiven vsaj štiri dni v tednu. V zimskem času kombiniram tek na smučeh in hojo v hribe, poleti pa največ cestno kolesarim.

Držim se mota, da sem svoje »oddirkal«. Vse kar mi uspe sedaj je samo še bonus. Moja želja je, da bi se na kakšni kolesarski dirki peljal v ospredju.

Kot skakalec sem po napornem treningu pojedel kakšno proteinsko ploščico, zdaj ko kolesarim koristim precej več izdelkov, ki pripomorejo k hitrejši regeneraciji. Zagotovo sta to Crown PRO Recovery napitek in Crown BCAA napitek. Oba napitka sta odlična dopolnitev uravnotežene prehrane tako profesionalnih kot rekreativnih športnikov, saj pripomoreta k hitrejši regeneraciji, povrnitvi energije in pomagata pri zmanjšanju utrujenosti. Med vadbo se največ poslužujem energijskih gelov. Prava doza energije je Crown gel v kombinaciji z izotoničnim napitkom Crown.«

POSTANI NAŠ AMBASADOR

KOLESARSKA EKIPA VITALGO

Tekmovalna kolesarska ekipa, ki jo sestavljajo nekdanji profesionalni športniki in uspešni rekreativci. Kolesarstvo jemljejo kot združevanje zabave in športa.

»Radi imamo tekmovalni duh, radi preizkušamo svoje meje, predvsem pa nam je pomembno, da smo drug drugemu motivacija za treninge. Večina od nas ima redno zaposlitev, zato še toliko bolj cenimo čas, ki ga namenimo športu. Čas na kolesu nam zbistri misli in z vsakim prevoženim kilometrom za sabo puščamo vsakodnevne probleme ter stres.

Kolesarsko ekipo VitalGo 2023 sestavljajo: Jernej Janežič, Robert Kranjec, Nejc Dežman, Blaž Sušnik, Gašper Berlot, Matic Plaznik, Jure Bitenc, Kristijan Božnar, Gašper Breznik, Simon Sodnik, Simon Novak, Patrik Gabrovšek, Gašper Narobe, Beno Erbežnik, Matjaž Debeljak, Igor Gorenc.

»Uravnotežena prehrana je ključna za dobre športne rezultate, kakovostno regeneracijo po treningih, predvsem pa stabilen imunski sistem in splošno dobro počutje. Kadar so potrebe po dodatkih povečane, npr. intenzivni treningi in tekmovanja, potem je športna prehrana nujna. Za uravnoteženo prehrano poskrbimo sami, za boljše športne rezultate pa Crown in Go On izdelki. Po vadbi ne gre brez HMB kapsul, ki pospešujejo obnovitvene procese pri intenzivnejših in dolgotrajnih vadbah ter glutamina, ki omogoča optimalno delovanje imunskega sistema, preprečuje razgradnjo mišic, pomaga pri regeneraciji telesa in skrbi za vsesplošno dobro počutje. Med samo vadbo so pomembni energijski geli, ploščice, izotonik in Hyper linija izdelkov. Ta je namenjena visoko intenzivnimi treningom in tekmam, saj ima še večjo vsebnost ogljikovih hidratov in natrija. Prav tako k enemu obroku na dan dodajamo še proteine v prahu Crown Sequential, ki se absorbirajo počasneje in poskrbijo za dolgotrajno napajanje mišic med vadbo in med spanjem. Pri izbiri dodatkov je ključno, da so funkcionalni in da ti ustreza okus. Ni hujšega kot to, da ti med dirko energijski gel »zapaca« usta, poleg tega pa še ne opravi tistega, kar mora – povrne izgubljeno energijo. Crown ima široko paleto izbire in okusi so res prvovrstni.«

KATARINA BRANISELJ

Novinarka in voditeljica informativnih oddaj ter rekreativna kolesarka, tekačica in hribolazka

Katarina je voditeljica informativnih oddaj in novinarka, v zadnjem letu jo spremljamo v informativni oddaji na Planet TV. Njeno življenje je močno prežeto s športom, zlasti s tekom in kolesarstvom. Kolesarjenje je zanjo svoboda, čista sreča in najboljša metafora za življenje »če gre samo, gre samo navzdol«. Teče sicer raje, a ga, da bi ne imela preveč poškodb, kombinira s kolesom.

»Navadno športam na račun spanja, zgodaj zjutraj in dopoldne. Koliko? Preveč. Premalo regeneracije, kar se mi – upam – ne bo preveč maščevalo.

Moji športni cilji so predvsem zelo dolgo v starost čim bolj uživati — v teku in kolesu, pa tudi kakih hribih.

Športnih dosežkov nimam, vsaj ne rezultatskih; sem pa ponosna na prevožen L’Etape, Maraton Alpe, zaporedne kolesarske podvige na francoskih najbolj zvenečih prelazih, in na moje tekaške maratone, trenutno so štirje, dva zadnja pod tri ure in pol, kar ni slabo.

Pri športni prehrani prisegam na Crown ploščice in gele, na kolesu jih imam vedno v žepu. Predvsem mi je všeč okus energijskih ploščic in gelov ter seveda sama kakovost izdelkov. Brez njih si ne znam več predstavljati športne aktivnosti.«

KATJA PUŠAVEC

Rekreativna vsestranska športnica in specialistka za digitalni marketing

»Sem Katja, ki si ne zna predstavljati dneva brez miganja. Verjetno je razlog tudi to, da izhajam iz tiste družine, ko so te pri 3 letih prvič postavili na smuče, potem “gonili” v hrib in na kolo. Tako, da sem v športu res že od malega. Osnovno šolo sem preplesala, trenirala sem hip-hop in jazz balet, zadnja 3 leta tega obdobja, pa poleg plesa obiskovala še navijaško skupino. V srednji šoli sem to opustila in pri 18 začela obiskovati fitnes, celih 15 let. Vseskozi pa sem redno hodila največ v hribe. Nekako so me outdoor športi vedno bolj prevzeli. Dve leti nazaj sem si omislila še cestno kolo – in ja, me je zasvojilo.

Poklicno delam v digitalnem marketingu, zato po 8 urah sedenja, komaj čakam, da skočim na kakšen hribček, med sezono pa tudi na kolo.

Pri prehrani večinoma prisegam na bolj zdrave obroke, ker vem, kaj mi prinese “slabo” prehranjevanje pri mojem počutju in energiji. In ravno zato mi ni vseeno za kvaliteto izdelkov, zaradi česar so me tudi prevzeli izdelki VitalGo. Med njimi še posebno proteinske čokolade GO ON Nutrition, GO ON arašidovo maslo in CROWN izdelki.

Športnih ciljev trenutno nimam, vsaj kar se tiče tekmovanj. Imam bolj zadane lokacije, ki jih moram prekolesarit ali prehodit. Se pa zavedam, da imam kondicije dovolj, trme pa tudi, zato nikoli ne reci nikoli. Čeprav sem vedno najraje tekmovala sama s sabo.«

Vrhunska kakovost

TOP blagovne znamke

Brezplačna dostava

Ob naročilih nad 39,99 €

Varno plačevanje

Spletno naročilo prek SSL

Prijazno svetovanje

Pišite nam na info@vitalgo.si

10% POPUSTA

NA CELOTEN NAKUP

Popust na celoten nakup

Registriraj se v naši spletni trgovini in
na svoj e-naslov prejmi kodo za
10% popusta na celoten nakup
.
Občasno ti bomo poslali e-novice
z akcijskimi ponudbami in nasveti.

Ste pozabili svoje geslo?
Ustvarite nov račun
Košarica