Pogoji nakupa na tej strani določajo pravice in obveznosti kupca, ob prvem obisku spletne trgovine kot tudi ob vseh nadaljnjih. Prodajalec (BIMO, d.o.o., Kranj) izjavlja, da so pogoji nakupa usklajeni z zakonom o varstvu potrošnika (ZVPot), zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zvop-1) in priporočili Gospodarske zbornice Slovenije.

Ponudnik/prodajalec se zavezuje kupcu omogočiti stalen dostop do informacij, ki so opredeljene na spodnjem seznamu:

 • Podatki o prodajalcu (naziv in naslov podjetja).
 • Podatki za plačilo in na to vezani pogoji.
 • Podroben opis blaga.
 • Jasne cene brez skritih stroškov (podatek o višini davka in poštnine).
 • Načini za dostavo kupljenega blaga.
 • Pogoji ob morebitni zavrnitvi blaga in povračilo nastalih stroškov.

Pogoji nakupa in poslovanja se lahko kadarkoli spremenijo brez vnaprejšnjega obvestila. S samo uporabo spletnega mesta se kupec strinja z zadnjimi objavljenimi pogoji.

Kupec se strinja, da bo spletno stran uporabljal na zakonit način, v skladu z zakonom in pogoji poslovanja. Pri tem se kupec zavezuje, da na noben način ne bo škodil pravicam ponudnika in spletnega mesta ne bo uporabljal na nedovoljen način.

Naročanje blaga v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Ob naročilu izven delovnega časa je potrebno upoštevati, da bo naročilo obdelano naslednji delovni dan.

Načini plačila

Upravljavec spletne trgovine, BIMO, d.o.o., Kranj, za namen plačila blaga v spletni trgovini nudi naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju.
 • Plačilo s kreditnimi karticami.

Cene blaga

Za vse cene v spletni trgovini Vitalgo.si velja, da že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen v primeru, da je izrecno napisano drugače. Cene veljajo od trenutka naročila in z izvedbo plačila preko enega izmed zgoraj naštetih načinov plačila. Cene stroškov dostave niso vključene v osnovno ceno.

Obvestila in kontaktni podatki

Kupec bo preko posredovanega e-poštnega naslova obveščen o nakupu. V primeru, da kupec vnese napačen naslov za dostavo, se nakup kljub temu šteje za opravljen in kupec nima pravice do odstopa od nakupa.

Kupec se mora pred nakupom strinjati z objavljenimi pogoji nakupa na tej strani. Strinjanje se v obliki obkljukanega polja opravi pred končanjem nakupnega postopka, kjer je na voljo tudi povezava do pogojev nakupa.

Poštnina

Dostavo naročenega blaga opravljamo preko Pošte Slovenija. Dostava se izvrši v roku največ 48 ur od trenutka potrditve naročila.

Na vsa naročila, ki so vrednostno (po redni ceni na spletni trgovini) manjša od 39,99 €, se obračuna tudi strošek pošiljanja v vrednosti 3,49 €.

Pri vseh nakupih nad 39,99 € (po redni ceni na spletni trgovini) pa je dostava BREZPLAČNA.

Vračilo blaga

V kolikor je kupec nezadovoljen s prejetim blagom, ali pa ugotovi, da ne gre za blago, ki ga je kupil, ima pravico do reklamacije. Reklamacijo se pošlje preko spletnega obrazca, nakar prodajalec preveri potek nakupa in odpremo. V kolikor pride do ugotovitve, da je prišlo do napake na strani prodajalca, se kupcu vrne kupnina za izdelek. Kupec ima po prejemu pošiljke 8 dni časa za morebitno reklamacijo.

Blago je potrebno vrniti na naslov podjetja:

BIMO, d.o.o., Kranj
Savska loka 21B
4000 Kranj

Vračilo izdelka L´Etape Slovenia v primeru, da model ali številka ne ustreza

V kolikor z izdelkom ne boste zadovoljni, ga lahko vrnete v roku 14 dni od prejema paketa brez navedbe razloga. Vrnete lahko le nepoškodovane in nenošene izdelke, z vsemi etiketami ter priloženim računom. Prosimo vas, da izpolnite obrazec za vračilo, ki ga najdete na naši spletni strani.

Paket pošljite na:

Bimo d.o.o.
Savska loka 21b
4000 Kranj

Vračilo in menjava

Lahko se odločite za vračilo izdelka v zameno za vračilo kupnine. Menjave niso mogoče.

Za vračilo izdelka sledite spodnjim korakom:

 1. Preko spleta izpolnite in oddate obrazec za vračilo.
 2. Izdelke pošljite na zgornji naslov. Nujno priložite račun.
 3. Vašo zahtevo bomo obdelali takoj, ko prejmemo vaš paket oziroma najkasneje v 5. dneh po prejemu paketa. Vračilo kupnine lahko pričakujete v roku 21 delovnih dni od dneva, ko obdelamo vaše vračilo.

V kolikor boste izdelke vrnili na drug naslov morda vašega vračila ne bomo prejeli in ga zato ne bomo mogli odobriti.

Strošek poštnine v primeru vračila nosi kupec, ko vam pošljemo želeni izdelek nazaj, prav tako stroške poštnine krije kupec. Vračilo kupnine za vrnjene izdelke bo izvedeno z enako metodo plačila, kot ste jo izbrali pri nakupu. Kupnina bo vrnjena najpozneje v 21 delovnih dneh po prejemu vrnjenih izdelkov.

Če ste prejeli napačen ali poškodovan izdelek:

 1. Preko spleta izpolnite in oddate obrazec za vračilo. Označite razlog za vračilo blaga.
 2. Izdelke pošljite na zgornji naslov. Nujno priložite račun.
 3. Vašo zahtevo bomo obdelali takoj, ko prejmemo vaš paket oziroma najkasneje v 5. dneh po prejemu paketa. Trudimo se, da so naše stranke zadovoljne, zato bomo storili vse, kar je v naši moči, da zadevo rešimo ugodno in v najkrajšem možnem času.

Izjava o prehranskih in zdravstvenih trditvah

Vse informacije, dostopne v spletni trgovini Vitalgo.si, so zgolj informativnega značaja in v nobenem primeru niso namenjene kot nadomestilo nasvetov osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja. Informacije tudi ne morejo nadomeščati ustrezne zdravstvene pomoči, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o izdelkih v spletni trgovini Vitalgo.si niso bili preverjeni s strani državnih inštitucij, poleg tega izdelki niso namenjeni zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Opisi izdelkov ter slikovni materiali izdelkov so zgolj informativne narave.

Če jemljete druga zdravila ali prehranska dopolnila, se pred uživanjem športne prehrane in dodatkov posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

Odveza odgovornosti

BIMO, d.o.o., Kranj se v vsakem trenutku trudi zagotavljati točne in zadnje veljavne podatke (pogoji, cene, pravila). Ker je svetovni splet živo okolje in se lahko določene stvari spremenijo v trenutku, prodajalec ne more zagotavljati, da ne bo prišlo do morebitnih zamud pri ažurnosti objave novih podatkov. BIMO, d.o.o., Kranj ne more garantirati nemotenega delovanja spletnega mesta, vsekakor pa se bo trudilo, da bo temu tako.

V primeru tehničnih okvar ali nedelovanja spletne trgovine Vitalgo.si bo v najhitrejšem možnem roku poskrbelo za ponovno delovanje. V primeru tehničnih težav med potekom nakupa, BIMO, d.o.o., Kranj ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo na strani kupca.

Pritožbe in spori

V primeru, da se kupec ne strinja z veljavno prakso prodajalca ali katerim izmed njegovih postopkov, se lahko na prodajalca obrne preko telefonske številke 04 231 14 22 ali e-poštnega naslova info@vitalgo.si.

Prodajalec se bo vedno potrudil za zadovoljstvo svojih strank. V primeru nerešljivih sporov je za reševanje le-teh pristojno okrajno sodišče v Ljubljani.

Ti pogoji poslovanja veljajo od 1. 4. 2020 do preklica oz. objave novih pogojev.