Crown HyperGEL 45 LIQUID neutro 75g
3,49 €
Energijski gel s 45 g ogljikovih hidratov v maltodekstrinu 1:0,8 razmerje fruktoze in dodatni natrij (165 mg) z nevtralnim okusom. S tekočo teksturo in brez arom, sladil in barvil.
Primerno za treninge in tekmovanja z visoko porabo ogljikovih hidratov.
Na zalogi
Opis
Opis
Energijski gel s 45 g ogljikovih hidratov v maltodekstrinu 1:0,8 razmerje fruktoze in dodatni natrij (165 mg) z nevtralnim okusom. S tekočo teksturo in brez arom, sladil in barvil.
Primerno za treninge in tekmovanja z visoko porabo ogljikovih hidratov.
Je LIQUID (tekoče) strukture kar pomeni, da se zaužije brez težav.
Način uporabe:
Odvisno od individualnih potreb glede vnosa ogljikovih hidratov lahko gel zaužijete vsakih 20, 30 ali 45 minut.
Profesionalni nasveti:
*Za enostavno preseganje 60 g/uro ogljikovih hidratov lahko poljubno kombinirate katerega koli izmed izdelkov v Hyper liniji: HyperDrink 90, HyperGel 45, HyperBar 45 ali HyperGel 30.
*Za optimalno hidracijo je potrebno med telesno aktivnostjo popiti vsaj med 400 in 600 ml, bodisi v obliki vode ali športnega napitka, kot je Isodrink & Energy, ki zagotavlja tudi mineralne soli in dodatne ogljikove hidrate.
*Če je okolje zelo vroče in/ali vlažno: za vzdrževanje primerne hidracije je poleg vnosa tekočine, navedenega v prejšnji točki, potrebna dodatna zaloga soli, zato je priporočljivo zaužiti cca. 1 kapsula PRO Salt Caps vsakih 60 minut (1 uro) telesne aktivnosti.
Sestavine:
Bolj podrobno:
HyperGel 45 vsebuje – glede na znanost – idealno mešanico ogljikovih hidratov, maltodekstrina in fruktoze v razmerju 1,25:1 (splošno znano kot 1:0,8). Dokazano je, da je pri dolgotrajni vadbi uporaba ogljikovih hidratov, ki jih v črevesju absorbirajo različni prenašalci (znani kot GLUT), edini način za povečanje stopnje asimilacije in oksidacije eksogenih ogljikovih hidratov nad 60 g/uro. (Currell, K. et al., MSSE. 2008; Earnest, C.P. et al., JSCR. 2004). Za to raziskave pravijo, da je idealno združiti vir, ki zagotavlja glukozo (v našem primeru maltodekstrin), z drugim, ki zagotavlja fruktozo.
Zakaj bi jih kombinirali v razmerju 1,25:1 (1:0,8) in ne v klasičnem 2:1 ali kakšnem drugem?
Kajti zadnje raziskave so pokazale, da s tem razmerjem dosežemo največjo oksidacijo eksogenih ogljikovih hidratov, se pravi, da naše telo pridobi maksimalno energijsko učinkovitost zaužitih ogljikovih hidratov (74% učinkovitost) (Rowlands, D.S. et al., SM. 2.015).
Poleg visoke energetske učinkovitosti je uporaba maltodekstrina namesto uporabe glukoze kot lastnega vira glukoze povezana tudi z dejstvom, da je uporaba te sestavine ugodnejša na osmotski ravni, ker gre za večjo molekulo, kar zmanjšuje osmolalnost mešanice in to minimizira morebitno nelagodje v prebavilih, ki se lahko pojavi pri visoki porabi ogljikovih hidratov med fizičnim naporom (Rowlands, D.S. et al., SM. 2.022).
Na ravni energijske učinkovitosti sta si glukoza in maltodekstrin podobna, zato bi lahko uporabili enega od obeh, na osmotski ravni (da bi se izognili težavam s prebavili) pa je uporaba maltodekstrina ugodnejša. Prav tako za organoleptične odtenke maltodekstrin komajda doda okus, medtem ko je glukoza slajša, česar v tem primeru nismo želeli.
Neto količina
75 g
Proizvajalec
Proizvedeno v Španiji za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.
Uvoznik in distributer
BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si
Hranilne vrednosti
Hranilne vrednosti
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST | 100 g PROIZVODA | Na porcijo (75g) |
---|---|---|
Energijska vrednost | 1020 kJ / 240 kcal | 765 kJ / 180 kcal |
Maščobe - od tega nasičene | 0,0 g 0,0 g | 0,0 g 0,0 g |
Ogljikovi hidrati - od tega sladkorji | 60,0 g 29,8 g | 45,0 g 22,3 g |
Beljakovine | 0,0 g | 0,0 g |
Sol | 0,55 g | 0,41 g |
Od tega natrij | 220 mg | 165 mg |
Kofein (samo kofeinska različica) | 107 mg | 80 mg |