Crown energijski gel RDEČE SADJE 40g

1,99 

Energijski gel Crown Sport Nutrition z okusom rdečega sadja je gel s popolnim razmerjem hranljivih snovi. Aminokisline, kofein in minerali.

Na zalogi

Količina
Varen nakup:
Plačilo po povzetju
Mastercard
Visa

Opis

CROWN NUTRITION ENERGIJSKI GEL Z AMINOKISLINAMI, KOFEINOM IN MINERALI. Z OKUSOM RDEČIH SADEŽEV. VSEBUJE SLADKOR. VISOKA VSEBNOST KOFEINA (160 mg/100 g). NI PRIPOROČLJIVO ZA OTROKE, NOSEČNICE IN ŽENSKE, KI DOJIJO.

Energijski gel Crown Sport Nutrition je energijski gel s popolnim razmerjem hranljivih snovi. Je tekoče teksture. Vsebuje ogljikove hidrate hitre absorpcije, kofein (različica okusa cola in rdeče sadje) in guarano ter visoko vsebnost aminokislin in mineralov, ki so nujno potrebni za pravilno hidracijo.

Namen / učinek

Zaužitje izdelka PRED in MED fizično vadbo:

 • zagotavlja izboljšanje učinkovitosti s koncentracijo kofeina (kofeinska različica),
 • vzdržuje glikemični indeks z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov in BCAA,
 • zagotavlja pravilno hidracijo z nadomeščanjem mineralov.

Lastnosti

O izdelku:

 • Mešanica ogljikovih hidratov v razmerju 2:1:1 (maltodekstrin : dekstroza : fruktoza), ki zagotavlja takojšen vnos energije za vzdrževanje glikemičnega indeksa.
  Vsebuje idealno matriko treh ogljikovih hidratov. Dokazano je, da vnos ogljikovih hidratov med športno vadbo poveča učinkovitost (Cermak, N.M. et al., SM. 2013; Pochmuller, M. et al., JISSN. 2016). Prav tako je dokazano, da je uživanje ogljikovih hidratov, ki jih absorbirajo različni celični prenosniki, v primeru dolgotrajnih vadb (> 2,5 ure), edini način za povečanje stopnje asimilacije in oksidacije eksogenih ogljikovih hidratov nad 60 g / uro (Currell, K. et al., MSSE. 2008; Earnest, CP et al., JSCR. 2004). To je pomembno, saj se pogosto pozablja, da uživanje eksogenih ogljikovih hidratov med telesno aktivnostjo zmanjša imunosupresivne učinke, ki jih povzroča intenzivna vadba (Nieman, D.C. et al., EIR. 1998).
 • Dodatek aminokislin, arginina in tavrina pripomorejo k večji učinkovitosti in pomagajo vzdrževati glikemični indeks in boljšo vazodilatacijo.
  Aminokisline z razvejano verigo (BCAA): dokazano je, da vnos teh aminokislin skupaj z ogljikovimi hidrati med treningom zmanjšuje mišične poškodbe (Valentine, R.J. et al., IJSNEM. 2008). Tudi razvejene aminokisline mišic močno oksidirajo, kar pomeni, da se uporabljajo kot vir energije, to pa zmanjšuje uporabo glikogena v korist maščob. Poleg tega vnos teh aminokislin med vadbo zmanjša osrednji sindrom utrujenosti (CFS) in posledično proizvodnjo serotonina (nevrotransmiterja, povezanega s simptomi utrujenosti in razpoloženja) (Kerksick, CM et al., JISSN. 2.018).
  Arginin: je predhodnik dušikovega oksida (NO) in zmanjšuje koncentracijo laktata ter izboljšuje aerobno sposobnost. Mišice ga lahko uporabijo kot dodaten vir energije.
  Tavrin: med drugim ima antioksidativne, presnovne in ergogene učinke (Galloway, S.D.R. et al., JAP. 2.008). Dokazano je, da njegov vnos skupaj s preostalimi sestavinami izboljša mišično vzdržljivost med vadbo (Hoffman, J.R. el al., JCSR. 2008) ter stabilizira celične membrane s pomočjo kalija, natrija, kalcija in magnezija (Bouckenooghe, T. et al., CNMC. 2006).
 • Dodatek mineralov
  V pomembnih količinah vsebuje tudi glavne elektrolite kot so natrij, kalij in magnezij, ki pripomorejo k hidraciji pri intenzivnih in dolgotrajnih naporih.
  – Natrij (Na), ki ga skozi znojenje izgubimo največ in je bistvenega pomena za ohranjanje hidracije med telesno aktivnostjo (vsak gel vsebuje približno 110 mg) (Panel NDA. EFSA Journal. 2011).
  – Kalij (K) in magnezij (Mg), katerih izguba bi lahko bila povezana s pojavom mišičnih krčev; dodani tudi v obliki biološko zelo dostopnih soli, kot je magnezijev citrat, kar pomeni tudi večjo absorpcijo.
 • Dodatek kofeina in guarane
  Kofein in guarana: v različicah gelov s kofeinom je dodan kofein (v čisti obliki in kot Guarana), najučinkovitejša sestavina za neposredno povečanje zmogljivosti, tako glede odpornosti kot tudi moči (Grgic, J. et al., BJSM. 2.019). Ta poleg aktiviranja centralnega živčnega sistema (CNS) upočasni utrujenost in optimizira uporabo celičnih goriv (glikogena in maščob), obenem pa  izboljša krčenje mišic (Lopes, J. M. in sod., JAP. 1983), zato se njegova učinkovitost pokaže še posebej takrat, ko se začne utrujenost.
 • Od ostalih energijskih gelov se razlikuje v svojem odličnem in hkrati zelo blagem okusu ter teksturi. Izredno tekoča tekstura omogoča enostaven in prijeten vnos.
 • Ne povzroča prebavnih motenj.
 • Brez alergenov in prijazno veganom.

Sestavine

Voda, maltodekstrin, dekstroza, fruktoza, BCAA (L-levcin 0,5%, L-izolevcin 0,25%, L-valin 0,25%), sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina; aroma, morska sol, magnezijev citrat (0,3 %), L-arginin 0,3%, L-tavrin 0,3%, Guarana (Paullinia cupana), kofein 0,13%, kalijev klorid, konzervans: kalijev sorbat.

Neto količina

40 g

Proizvajalec

Proizvedeno v EU za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.

Uvoznik in distributer

BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si

Navodila za uporabo

Navodilo: Gel popijte vsakih 45 minut ob fizičnem naporu.

Sočasno uživanje s prehranskim dodatkom Isodrink & Energy: zaužitje gela približno na vsako uro telesne aktivnosti. Po 3 urah vzemite en gel vsakih 30 minut (2 gela / uro).

Uživanje brez prehranskega dodatka Isodrink & Energy: zaužitje gela približno vsakih 30 minut (2 gela / uro) telesne aktivnosti. Po 3 urah vzemite en gel vsakih 20 minut (3 geli / uro). V tem primeru se kot strokovno priporočilo za izogibanje dehidraciji predlaga vnos približno 1 kapsule PRO Salt Caps vsakih 60 – 90 minut telesne aktivnosti.

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Uporabno najmanj do: datum in lot št. odtisnjena zgoraj.

Hranilne vrednosti

POVPREČNA HRANILNA VREDNOSTNA PORCIJO (40 g)100 g PROIZVODA
Energijska vrednost448 kJ / 106 kcal
1121 kJ / 264 kcal
Maščobe
- od tega nasičene
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
Ogljikovi hidrati
- od tega sladkorji
25,6 g
13,8 g
64,1 g
34,6 g
Beljakovine0,72 g1,8 g
Sol0,28 g
0,69 g
Minerali:
- natrij
- kalij
- magnezij
276 mg
50 mg
108 mg
Kofein160 mg
Aminokisline:
- levcin
- izolevcin
- valin
- tavrin
- arginin

500 mg
250 mg
250 mg
300 mg
300 mg


Podobni izdelki