Crown kapsule KOFEIN (120 kos)

14,99 

Veganske kapsule brez alergenov in 100 mg kofeina s certifikatom Informed Sport proti dopingu.

Brez laktozeBrez glutenaDoping FreePodprto z znanostjoVeganInformed Sport

Na zalogi

Količina
Varen nakup:
Plačilo po povzetju
Mastercard
Visa

Opis

CROWN NUTRITION CAFFEINE PRO CAPS – KOFEIN V KAPSULAH. PREHRANSKO DOPOLNILO. VSEBUJE KOFEIN (100 mg/kapsulo). NI PRIPOROČLJIVO ZA OTROKE ALI NOSEČNICE.

Namen / učinek

Zaužitje PRED fizično vadbo lahko prispeva k izboljšanju zmogljivosti.

Lastnosti

O izdelku:

 • 100 mg kofeina na kapsulo.
 • Čisti brezvodni kofein.
  Izdelek je idealen za izboljšanje uspešnosti treningov in tekmovanj. Kofein se je izkazal za enega najboljših in najučinkovitejših ergogenih pripomočkov (neposredno izboljšanje zmogljivosti) v vseh vrstah športnih disciplin, ne glede na to, ali gre za moč ali vzdržljivost.
 • Fiziološko delovanje: kofein, znan kot trimetilksantin, natančneje 1,3,7-trimetilksantin sodi v družino alkaloidov antagonistov adenozinskih receptorjev. Ti alkaloidi se naravno nahajajo v nekaterih rastlinah, kot so kava, guarana, čaj, jerba mate itd.
  Na fiziološki ravni stimulira centralni živčni sistem (CNS), poveča mobilizacijo maščob (lipoliza), zmanjša zaznavanje bolečine (izločanje β-endorfinov), upočasni občutek utrujenosti, izboljša živčno-mišično funkcijo, izboljša krčenje mišic, itd.
 • Izboljšanje zmogljivosti aerobnih ali vzdržljivostnih športov.
  Številne znanstvene študije, opravljene v različnih športnih dejavnostih (atletika, kolesarjenje, tek na smučeh, plavanje, triatlon itd.), so pokazale izboljšanje zmogljivosti med 2 in 4%, predvsem na račun naslednjih parametrov: povečan obseg vadbe vse do izčrpanosti, zmanjšano zaznavanje napora, izboljšana največja poraba kisika med submaksimalno vadbo.
 • Izboljšanje učinkovitosti v anaerobnih in športih, ki temeljijo na moči.
  V zadnjih letih je bilo izvedenih več znanstvenih raziskav v povezavi učinkovitosti uporabe kofeina in zgoraj navedenih aktivnostih. Ugotovljeni so bili pozitivni učinki – izboljšanje zmogljivosti naslednjih parametrov: pri kratkih in eksplozivnih testih, ki ustrezajo aerobnim ali vzdržljivostnim športom (zgoraj), npr.: šprint v plavanju, enojni ali ponavljajoči se šprinti v kolesarjenju ali atletiki, ki kažejo zmanjšanje utrujenosti. In na drugi strani so bile opažene učinkovitost tudi v naslednjih parametrih: število ponovitev, največja uporabljena obremenitev itd.
 • Izboljšanje uspešnosti v ostalih športih (ekipni športi, športi z uporabo loparja, borilni športi itd.).
  Tudi pri teh športnih aktivnostih (nogomet, košarka, tenis, odbojka itd.) so bile izvedene številne študije in tako kot pri zgornjih dveh točkah, so se tudi tu pokazali pozitivni učinki na izboljšanje “mišične” ravni, hkrati pa se je pokazala učinkovitost tudi pri povečanju kognitivnih sposobnosti, kot so pozornost, budnost, koordinacija, reakcijski čas, sprejemanje odločitev in natančnost.
 • NE vsebuje alergenov in primerno za vegane
 • Izdelek je testiran in certificiran v okviru programa INFORMED SPORT in je garancija, da ne vsebuje prepovedanih snovi (WADA).

Sestavine

Mikrokristalna celuloza, anhidridni kofein, ovoj: celulozna kapsula; sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Neto količina

61,2 g

Vsebina

120 kapsul

Proizvajalec

Proizvedeno v EU za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.

Uvoznik in distributer

BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si

Navodila za uporabo

Priporočen dnevni vnos: 1 kapsula. 1 kapsula vsebuje 100 mg kofeina.

Navodila za uporabo: zaužijte 1 kapsulo 30 minut pred fizično aktivnostjo. Dokazano je, da akutni vnos kofeina izboljšuje učinkovitost, če ga uživamo v odmerkih med 3 in 6 mg / kg telesne teže. Najbolj standardna usmeritev (sicer odvisno od vrste športa itd.), je, da kapsulo zaužijete med 45 in 30 minutami pred vadbo.

Usmeritve:

 • Ljudje do 70 kg: vzemite 2 kapsuli približno 45 do 30 minut pred treningom.
 • Ljudje med 70 in 100 kg: vzemite 2 do 3 kapsule približno 45 do 30 minut pred treningom.
 • Ljudje nad 100 kg: vzemite 3 do 4 kapsule približno 45 do 30 minut pred treningom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Hraniti v hladnem in suhem prostoru. Enkrat odprto, hraniti dobro zaprto.

Uporabno najmanj do konca in št. lota: odtisnjeno pod črtno kodo.

Podobni izdelki