Crown kapsule OMEGA 3 (120 kos)

28,99 

Glavne značilnosti omega-3 maščob so, da imajo protivnetni učinek, poleg tega pa prispevajo k vzdrževanju normalnega delovanja možganov, vida, srca, krvnega tlaka in normalne ravni trigliceridov v krvi. Zato so priporočljivi za celotno populacijo nasploh, od nosečnic in otrok do starejših.

Na zalogi

Količina
Varen nakup:
Plačilo po povzetju
Mastercard
Visa

Opis

CROWN NUTRITION OMEGA-3 PRO – MEHKE KAPSULE. PREHRANSKO DOPOLNILO.

Namen / učinek

Zaužitje 2 do 4 kapsule na dan med glavnimi obroki. Porcijo lahko razdelite na več odmerkov. Glavne značilnosti omega-3 maščob so, da imajo protivnetni učinek, poleg tega pa prispevajo k vzdrževanju normalnega delovanja možganov, vida, srca, krvnega tlaka in normalne ravni trigliceridov v krvi. Zato so priporočljivi za celotno populacijo nasploh, od nosečnic in otrok do starejših.

Lastnosti

O izdelku:

Omega-3 PRO kapsule ribjega olja najvišje kakovosti z visoko koncentracijo dolgoverižnih večkrat nenasičenih omega-3 maščobnih kislin, predvsem DHA (dokozaheksaenojske kisline) in v manjši meri EPA (eikozapentaenojske kisline).

Glavne značilnosti teh maščob so, da imajo protivnetni učinek, poleg tega pa prispevajo k vzdrževanju normalnega delovanja možganov, vida, srca, krvnega tlaka in normalne ravni trigliceridov v krvi (EFSA. Uredba EU 432/2012). Zato so priporočljivi za celotno populacijo nasploh, od nosečnic in otrok do starejših.

Neštete znanstvene študije so pokazale, da ima dodatek z DHA in EPA številne specifične koristi za športnike, zlasti tiste, ki so povezane z modulacijo vnetja, delovanjem imunskega sistema, bolečino po vadbi in zdi se, da imajo tudi vlogo pri uravnavanju sinteze beljakovin v mišicah (Harty, P. et al., SM. 2.019). Vse to bi lahko pomenilo izboljšano okrevanje s preprečevanjem in zmanjševanjem poškodb mišic.

Kot kažejo raziskave dodatek z omega-3 (DHA/EPA) skupaj z vadbo za moč in ustreznim vnosom beljakovin (aminokislin) izboljša mišični anabolizem s povečano občutljivostjo celic na te fiziološke dražljaje. Poleg tega igrajo pomembno vlogo tudi pri razgradnji beljakovin (predvsem DHA), ki lahko igrajo temeljno vlogo pri vzdrževanju mišične mase, tako v obdobjih sezone, v katerih je največji vrhunec treninga, kot še posebej v obdobjih manjše sinteze beljakovin in zato večje nagnjenosti k atrofiji (poškodbe, počitnice itd.) in/ali sarkopenije (večja v 3. starostnem obdobju) (Dupont, J. et al., ACER. 2.019).

Visoka kakovost: čistost, težke kovine, TG (tri-gliceridi). Ribje olje proizvaja Solutex®, špansko podjetje, ki je vodilno v svetu pri proizvodnji omega-3. Med drugim uporabljajo inovativno tehniko super kritične fluidne ekstrakcije (Flutex®), tako da ne uporabljajo topil in ne izpuščajo ostankov. Poleg tega s svojim patentiranim postopkom čiščenja in dezodoriranja (Cleantex®) pridobimo surovino brez kontaminantov (težkih kovin, PCB-jev, dioksinov itd.) in tudi odstranijo ostanke okusov, kar naredi olje prijetnejšega okusa. Prav tako za izdelavo Omega-3 PRO uporabijo celotno serijo ribjega olja torej, da porabijo vse olje in ne pustijo proizvodnje nedokončane (tako kot pri drugih cenejših izdelkih na trgu). S tem se izognejo morebitni oksidaciji in žarkosti olja, ki bi se prenesla v proizvodnjo naslednje serije, s čimer bi se zmanjšala kakovost izdelka in njegova zdravstvena uporabnost. Da bi zagotovili odsotnost težkih kovin, izvajajo dvojno analizo, prvo analizo surovine (olja) in drugo analizo končnega izdelka, da zagotovijo, da med proizvodnim procesom kapsul ali med njihovim pakiranjem ni prišlo do kontaminacije. Poleg tega Omega-3 PRO zagotavlja maščobne kisline v najučinkovitejši kemični obliki v smislu absorpcije in biološke uporabnosti, v obliki trigliceridov (TG), namesto prostih maščobnih kislin, znanih kot etil ester (EE), ki jih uporabljajo drugi blagovnih znamk, ker so poceni in bolj odporni proti oksidaciji.

Vitamin E: da bi se izognili morebitni oksidaciji in/ali žarkosti omega-3, so uporabili naravni antioksidant, kot so alfa-tokoferoli, bolj znani kot vitamin E. Količine tega vitamina ne navajajo na etiketi, ker je dejansko pomožni adjuvans olja in ne dodana vrednost izdelka. Ti tokoferoli sčasoma preprečujejo oksidacijo, zato količina, ki bi jo zaužili na začetku uporabne dobe izdelka, ni enaka tisti, ki je zagotovljena ob koncu, zato so se v skladu z eno od naših najvišjih predpostavk, preglednostjo, odločili, da na etiketi, da ne bi zavajalo, kot da gre za dodano vrednost izdelka.

In ne smemo pozabiti, da je Omega-3 PRO 100% varen, saj ima protidopinški certifikat Informed-Sport.

Sestavine

Ribje olje bogato z omega-3 (TG10/50), ovoj (goveja želatina, vlažilec: rastlinski glicerin; voda), antioksidant: vitamin E (D-alfa-tokoferol). Vsebuje ribe.

Neto količina

168 g

Vsebina

120 kapsul

Proizvajalec

Proizvedeno v EU za: MEATPROT SL, C/ Raposal, 23 26580, Arnedo, Španija.

Uvoznik in distributer

BIMO d.o.o., Savska loka 21b, 4000 Kranj; info@bimo.si

 

Hranilne vrednosti

POVPREČNA HRANILNA VREDNOSTV 2 KAPSULAHV 4 KAPSULAH
Ribje olje2.000 mg4.000 mg
- od tega Omega 3 (TG)2.600 mg2.600 mg
- od tega DHA2.000 mg2.000 mg
- od tega EPA400 mg400 mg
Vitamin E (D-a-Tocopherol)20 mg40 mg

Podobni izdelki