Hitro razstrupljanje telesa

Zagotovo ste že ničkolikokrat slišali za razstrupljanje telesa kot tudi za kar nekaj različnih postopkov, ki k temu pripomorejo. Ljudje imamo še prav posebej veliko potrebo po čiščenju telesa spomladi. Tako kot se lotimo spomladanskega čiščenja doma, nas vleče tudi k prečiščevanju lastnega telesa.

Preko zime se večini še kako rado primeri, da se zadržuje bolj doma, na toplem, kot pa da bi se ukvarjali s kakšnimi športnimi aktivnostmi. V varnem zavetju doma je tako lepo in pri roki je vedno kaj za pod zob. Tu so še najlepši prazniki, ko vase vnesemo kar malce preveč dobrot, zato nasvetov za hitro razstrupljanje telesa ni nikoli preveč.

1. Mlačna voda z limono

V največji meri je razstrupljanje telesa namenjeno preutrujenim jetrom, ki sama ne zmorejo več opraviti vsega dela. Vsako jutro spijte kozarec mlačne vode s svežim limoninim sokom. Gre za rutinsko jutranje opravilo, ki vam ne bo vzelo praktično nič časa, bo pa močno pomagalo pri razstrupljanju vašega telesa.

Ker je limonin sok po sestavi precej podoben sestavi želodčnih sokov, bo pomagal pri nastajanju žolča v jetrih, ki je nadvse pomemben za lažjo in hitrejšo prebavo. Gre za prijeten in zelo koristen jutranji ritual pred zajtrkom in odhodom v službo. Za hitro razstrupljanje telesa se priporoča uživanje mlačne vode z limono vsaj 14 dni zapored.

2. Razstrupite se s savno

Savnanje je že dolgo znano kot eno izmed najpogostejših »orodij« za razstrupljanje telesa. Nekateri se s tem ne strinjajo, a dejstvo je, da se pri savnanju poleg vode, soli in mineralov iz telesa izloči tudi določena količina nakopičenih strupov. Tu morda velja omeniti, da se različne savne nekoliko razlikujejo med seboj.

Če izbirate med turško in finsko, bi priporočili finsko, ki velja za »suho« savno in odlično deluje na naše srce in ožilje. A tu je še infrardeča savna s svojimi precej nižjimi temperaturami. Posebnost te savne je, da infrardeči žarki prodrejo v telo človeka vse do globine 4 centimetrov in na ta način precej bolj učinkovito delujejo na notranje organe, med katerimi so tudi omenjena jetra.

3. Pijte zeleni čaj

Pravi zeleni čaj je zaradi vsebnosti flavonoidov dobro znan po svojih odličnih antioksidativnih lastnostih. Redno pitje zelenega čaja pozitivno vpliva na izločanje toksinov iz telesa ter tudi kot branik pred kopičenjem le-teh. Pri tem pa različne znanstvene raziskave kažejo, da redno pitje zelenega čaja vodi do manjšega tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni in nastanek raka.

4. Pomagajte jetrom s higieno

Morda je slišati nekoliko nenavadno, a z ustrezno ustno higieno boste močno pripomogli k temu, da bodo vaša jetra potrebovala manj energije za opravljanje svojega dela. V ustih, še posebej na jeziku, se namreč nahajajo kolonije bakterij, s katerimi lahko opravite, preden jih odplakne naprej. Po temeljitem ščetkanju zob poskrbite še za svoj jezik, in sicer tako, da ga postrgate s strgalom.

5. Hitro razstrupljanje z grenko soljo

Za to možnost razstrupljanja boste potrebovali dva prosta dneva, zato se ga nikar ne lotevajte med delovnim tednom ali takrat, ko imate na sporedu druge obveznosti.

Če trpite za kakšnimi boleznimi, se pred izvajanjem te metode raje posvetujte s svojim zdravnikom, saj gre za precej intenzivno odvajanje. Gre za hitro razstrupljanje po metodi Hulde Clark, recept zanjo pa zlahka najdete na spletu.

Razstrupljanje telesa zelo koristi našemu splošnemu počutju. Tu imamo v mislih tako vpliv na samo fizično telo kot tudi psihično počutje. Občutek po uspešnem razstrupljanju je izjemno pozitiven in blagodejen. Vsekakor pa se pred pričetkom kateregakoli postopka razstrupljanja dobro informirajte o tem, ali gre za preverjen postopek, in se prepričajte, da z njim ne boste škodili svojemu zdravju.