Šparglji, zaviti v slanino

S pomladjo na naše krožnike pridejo tudi šparglji, ki so ena izmed prvih pomladnih zelenjav. Šparglji so eden izmed boljših in lažjih prigrizkov, ki jih lahko ponudite gostom. Za ta preprost recept pa potrebujete samo tri sestavine, in okoli 30 minut svojega prostega časa.

Sestavine

  • 8 rezin slanine, ki morajo biti narezane na polovico po dolžini
  • 450 g obrezanih špargljev
  • sveže mlet črni poper

Če želite popestriti celoten okus, lahko slanino premažete z balzamičnim kisom ali jo posujete z rjavim sladkorjem. Zraven se dobro prileže tudi katera izmed omak ali prelivov po lastnem okusu.

Priprava

  1. Pečico segrejte na 250 °C. Velik pekač z robovi obložite s peki papirjem, preko pa položite rešetke za hlajenje.
  2. Okrog špargljev previdno ovijte trakove slanine. Na ta način pripravite približno 16 ovitih špargljev in jih po okusu začinite s poprom.
  3. Postavite na rešetke in pecite, dokler slanina ne postane hrustljava, kar pomeni nekje od 28 do 30 minut.
  4. Ko je slanina hrustljava, šparglje vzemite iz pečice in jih postrezite s poljubnim prelivom (ali brez).

Po njih pa lahko potresete še malo peteršilja. Če želite še malce več okusne dekoracije, lahko šparglje obložite s trakovi paprike.

Šparglji so tudi naslednji dan prav tako odličnega okusa, tako da jih brez slabe vesti lahko pripravite en dan prej.